Saopštenje za javnost: Sramno suđenje bacilo mrlju na Svesrpski kup

RK Borac m:tel porazom u finalu od RK Vojvodina (30-25) zauzeo je drugo mjesto na drugom Svesrpskom kupu, koji je održan minulog vikenda u Novom Sadu.

Ipak, RK Borac m:tel smatra da je, u cilju istinitog informisanja javnosti, neophodno istaći da je rezultat i pobjedu RK Vojvodina u drugi plan bacilo sramno suđenje sudijskog para iz Pančeva Sekulić-Jovandić u finalnom susretu. Naime, od početka utakmice djelioci (ne)pravde tendencioznim odlukama davali su vjetar u leđa RK Vojvodina, da bi se vrhunac, najblaže rečeno, lakrdije od suđenja desio u 45. minutu kada su arbitri dali crveni karton našem kapitenu, Ratku Nikoliću, zbog čega je RK Borac m:tel naredna četiri minuta igrao sa igračem manje i to u trenucima kada smo na terenu bili bolji protivnik.
Prekid, izazvan ovom sramnom odlukom sudijskog para, trajao je 10 – 15 minuta. Naši rukometaši, predvođeni stručnim štabom, razmišljali su i o napuštanju terena, ali su zbog ugleda i veličine RK Borac m:tel odustali od prekida utakmice i samo iz sportskih motiva priveli meč kraju.
Napominjemo da bi ovaj trunir trebalo da bude svojevrsni praznik rukometa, ali, zbog svega navedenog, bio je sve osim toga. Zato, RK Borac m:tel, ovim putem apeluje na oba saveza (Rukometni savez Republike Srpske i Rukometni savez Srbije) da ubuduće dobro razmisle o organizaciji ovog takmičenja i, posebno, o službenim licima koje će delegirati kao djelioce pravde.
Podsjećamo da se RK Borac m:tel ove sezone nijednom nije žalio na suđenje, ali ovaj put nismo mogli ostati nijemi u nanošenju direktne štete našem klubu od strane sudija.
Ističemo da ovom reakcijom RK Borac m:tel nema namjeru da umanji uspjeh i osvajanje prvog mjesta RK Vojvodina na drugom Svesrpskom kupu i koristimo priliku da još jednom čestitamo našim sportskim prijateljima na osvojenoj tituli.

comments

Tagovi: